Shuraila F. Stoppel

Wetenschapsjournaliste

Over mijn publicaties. Met veel aanklikbare links!


Op deze pagina staat achtergrondinformatie over mijn publicaties. In een aantal gevallen kunt u bij het lezen van deze informatie direct doorklikken naar het bijbehorende artikel.
Op de hiernavolgende pagina, genaamd publicaties, vindt u in chronologische volgorde, doorverwijzingen naar een aantal recente publicaties.

Ik schreef de afgelopen jaren tientallen artikelen zowel in het Nederlands als enkele in het Engels, waaronder:


nieuwsartikelen
boekrecensies
achtergrond artikelen

gostwritten publicaties
interviews
reportages
jaarverslag
cursusmateriaalDaarnaast deed ik ook redigeerwerk. En schreef ik teksten voor medische nascholingscursussen zowel in het Engels als in het Nederlands.

De meeste artikelen waren voor de life sciences edities van C2W. Totdat Betapublishers, in juni 2009, een nieuw blad lanceerde; C2W Medicines voorheen Conceptuur. Ik heb met een groot artikel een bijdrage geleverd aan het eerste nummer.

In het tweede nummer van C2W Medicines staan 3 stukken van mijn hand. Te weten, 2 nieuwsartikelen en een carrière stuk. Deze byzondere editie van C2W Medicines was geheel engelstalig.

Voor het Vlaamse blad, Mens & Molecule schreef ik een artikel voor de human interest rubriek Mensen, dat later ook in de C2W Life Sciences verscheen. En op de KNCV pagina van de C2W Life Sciences kunt u over de perikelen op gebied van isotopenproductie lezen, die zich in het voorjaar van 2010 afspelen.

Verder kunt u in het derde nummer van C2W Medicines in 2010 een reportage lezen over een cursus medicijnontwikkeling. Deze reportage verscheen vanwege het belang voor medicijnontwikkeling én Life Sciences ook in de C2W, en wel als coverartikel.In augustus 2010 publiceerde de krant het Parool een groot achtergrond artikel over hypertensie in het Wetenschapskatern.


In april en juni 2013 verschenen mijn onderwerpen wederom op de cover van C2W. Dit keer over databases en over drugtesten op het werk.